AcupunctuurNatuurgeneeskunde daar moet u toch in geloven of niet ?

Elke keer sta ik ervan te kijken als mensen zeggen. Daar moet u in geloven. Geldt deze stelling dan ook niet voor onze Moderne Geneeskunde ? Des te min ik was ook zo iemand ooit. Geen kennis, wist niets over de geschiedenis. Het lijkt wel of ik gehersenspoeld was.

Een meer als 3000 duizend jaar oude geneeskunde. Natuurgeneeskunde is niets anders dan de voorloper van De huidige geneeskunde. De Romeinen hebben ooit besloten om ziekenhuizen te bouwen. Zich verder te ontwikkelen in de “operatie kunst” Waarom denken wij dit … Wat niet baat - wat niet schaadt. In zekere zin zijn Kruidenformules veilig. Toch zijn er verschillende kruiden voor bepaalde aandoeningen zeker schadelijk denk maar eens aan hoge of lage bloed druk, vernauwing van bloedvaten en ga zo maar door. Kruiden zijn sterk en effectief. En de chemische industrie heeft toch ergens hun kennis vandaan gehaald. De effecten zijn zo schadelijk door het doorvoeren van processen tot een chemische samenstelling. Wat eigenlijk niets anders is dan alles wat we in de natuur onze planeet tot beschikking hebben en er een Toxic middel van is gemaakt. Ziekte bestrijden met gift. Zeker effectief… Vooral als het gaat over hele ernstige aandoeningen, acute situaties. Kan de moderne geneeskunde enorme resultaten boeken. En mensenlevens redden. Nazorg en begeleiding daar in tegen hebben ze geen kaas van gegeten. Jaren lang mensen aan giftige medicatie houden. Geen conservatieve behandelingen.

Er is geen tijd. Want tijd kost geld. Wat maakt het ook uit. We hebben toch statistiek. Weer zoveel mensen genezen van kanker. We kijken naar de kwantiteit en niet naar de kwaliteit van het leven van de patiënt. We kijken niet of nauwelijks naar revalidatie trajecten. Waar we uitstekend samen kunnen werken met de natuurgeneeskunde.

In de paar jaar dat ik mijn praktijk heb opgestart, is mij dit zo duidelijk geworden.

Hiervoor was ik in de creatieve sector. En in 2010 ben ik gestart met Traditionele Chinese Geneeskunde. Mijn ideeën hierover, ik dacht dit is even een cursusje. Hoe ik toch zo achter de maan heb kunnen zijn. Klassieke Chinese Geneeskunde is eeuwen oud en de voorloper in het Oosten van onze huidige Geneeskunde. De diagnostiek hiervan is ongelooflijk precies. Je raakt niet uitgeleerd.

Mensen in de praktijk denken soms dat ik een of ander “ Tover Doktor “ ben. Maar niets hiervan is het geval. Een Holistische benadering en ongelooflijk precies. Er is niet alleen een hoofd of een been, of een orgaan. Er is een mens. Een auto kan ook niet zomaar rijden. Vooral als u een onderdeel verwijdert …… Het is niet de bedoeling om onze moderne geneeskunde af te vallen. Het is de bedoeling om mensen, patiënten duidelijk te maken, dat er meer is. Dat integratie mogelijk is en meer kansen geeft in het genezen.

Mijn leven en inzichten over gezondheid zijn zo verandert. Na zelf jaren lang in de medische molen te hebben gelopen. Vanaf kindsheid zware astma aanvallen, vreselijk huidklachten, extreme migraine, bloedarmoede, veel medicatie en opnames.

Tot ik in 2010 per ongeluk bij een acupuncturist terecht kwam. Niet meer uit mijn ogen kunnen kijken. Dacht ze zou toch niet gaan prikken met naalden “ want daar geloof ik niet in”. En ja hoor daar ging ze.

Een behandeling en de volgende dag voelde ik me een soort lappen pop. Ik had na maanden nog steeds geen Migraine. Toeval ? Zeker niet. Daarna begon mijn zoektocht.

Andrea Sulzenbacher

Tue, 23 January